dimarts, 26 de gener del 2016

Pastís per a enemics

El títol d'aquest conte ja és prou suggerent... un pastís per un enemic? No sembla lògic, oi?
En Derek Munson (autor del llibre) ens presenta una història simple: en Claudi Garcia és el pitjor enemic del protagonista de la nostra història. S'ha fet amic dels seus amics, ha fet una festa i no l'hi ha convidat, té un trampolí i no li deixa jugar!
Per sort, tenim un pare ple de recursos! I si fem un pastís per l'enemic?

Aquesta història parla d'amics-enemics, de sentiments i de contradiccions. Però sobretot ens explica que, sovint, per solucionar els problemes només ens cal mirar-los des d'un altre punt de vista. Tenim la capacitat de girar la truita i convertir una cosa negativa en una cosa positiva. Si intentem conèixer millor aquell qui no ens agrada, si canviem l'actitud en què escoltem, mirem i compartim, el més probable és que acabin desapareixent aquests enemics i qui sap si acaben apareixent nous amics!

Si a casa esteu vivint una situació similar, o si simplement voleu explicar que la solució a molts problemes està dins nostre, aquest és el vostre llibre!

Ah! i un petit detall que també ens pot ajudar a utilitzar aquest conte en altres circumstàncies: qui fa el pastís pel nen i qui l'ajuda a entendre els seus sentiments, és el pare.
Munson, Derek. Pastís per a enemics. Barcelona: Juventud, 2004

Us deixo un vídeo on us expliquen el conte (en anglès)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada